Külmtöötlusterased

Kui nõudmised tööriistale suurenevad, muutub sobiva terase valimine üha olulisemaks. Milliste nõudmistega on tegemist? Tööriist peab olema piisavalt vastupidav kulumisele. Tööriista sooritus peab olema usaldusväärne ning see ei tohi enneaegse kildumise , pragunemise või plastilise deformatsiooni tõttu üles öelda. Optimaalset tööriista ökonoomsust – väikseimat võimalikku tööriista maksumust (sh hooldus) toodetud osa kohta – on võimalik saavutada ainult juhul kui kasutatakse kõnealuse rakenduse jaoks sobivaid tööriistateraseid.

Uddeholm Arne

Uddeholm Arne on madallegeerteras, universaalne külmstantsiteras, ülimalt hea töödeldavusega. Sobib suurepäraselt väiksemahulisel seeriatootmisel mitmesugustes külmsurvetöötluse rakendustes. Kuna ta on õlisse karastatav teras, siis tuleks teda kasutada ainult väikeste tööriistade valmistamiseks (seina paksusega vähem kui 50 mm). See materjal vastab terasemargile 1.2510/AISI 01/HVG.

[Download not found]

Uddeholm Calmax

Uddeholm Calmax on kesklegeertööriistateras, mis sobib väike- ja keskseeriatootmiseks, kus on vajalik väga hea materjali vastupidavus mõranemisele. Uddeholm Calmaxi omadused teevad ta tugevaks külmstantsiteraseks, mida kasutatakse kõrgtootliku pleki stantsimisel ja vormimisel.

[Download not found]

Uddeholm Carmo

Uddeholm Carmo on kesklegeertööriistateras, mis sobib autokereosade või teiste suuremate konstruktsiooniosade väljastantsimiseks, kus lõiketerad on leek- või induktsioonkarastusega. Selle terase keemiline koostis on sama, mis Uddeholm Calmaxil, kuid Uddeholm Carmot tarnitakse eelkarastatud olekus. Materjal vastab terasemargile 1.2358.

Uddeholm Formax

Uddeholm Formax on madallegeersüsinikteras, mida kasutatakse tarneolekus alusplaadimaterjalina tööriistade, vormide ja teiste masinaosade valmistamisel. Vastab terasemargile SS 2172.

[Download not found]
[Download not found]

Uddeholm Rigor

Uddeholm Rigor on kesklegeertööriistateras, hästi vastupidav nii abrasiiv- kui adhesiiv- kulumisele, samuti väga pragunemiskindel materjal, mistõttu on universaalseks tööriistateraseks keskseeriatootmisel külmtöötlusrakenduste korral. Vastab terasemargile 1.2363/AISI A2/EN X100 CrMoV5-1.

[Download not found]

Uddeholm Sleipner

Uddeholm Sleipner on kõrglegeertööriistateras suure hulga erinevate omadustega. Ta on väga hea alusmaterjal mitmesuguse pinnatöötluse jaoks. Selliste omaduste tõttu on Uddeholm Sleipnerist saanud väga universaalne, traditsiooniline tööriistateras, mida kasutatakse keskmise mahuga seeriatootmisel külmtöötlusrakenduste korral.

[Download not found]

Uddeholm Sverker 3

See on kõrglegeerteras , sobib keskmise ja suuremahulise seeriatootmisel, kus on vajalik eriti kõrge abrasiivkulumiskindlus. Uddeholm Sverker 3 sisaldab suuri karbiide, mis on eelduseks abrasiivkulumiskindluse saavutamisele, kuid mis vähendavad materjali mõranemiskindlust. Materjal vastab terasemargile X210CrW12.

[Download not found]

Uddeholm Sverker 21

See on kõrglegeertööriistateras, mida kasutatakse keskmise mahuga seeriatootmisel, kus üldiselt vajatakse head abrasiivkulumiskindlust. 12% kroomiteras on kõige tavalisem külmstantsiteras. Materjal vastab terasemargile AISI D2 / EN X153 CrW12, mis on küllaltki sarnane terasemargile 1. 1379.

[Download not found]

Uddeholm UHB 11

Uddeholm UHB 11 on madallegeersüsinikteras, mida kasutatakse tarneolekus tööriistade alusplaatide materjalina või rakiste tootmiseks tööriistade, valuvormide ja teiste masinaosade jaoks. Seda terast saab kasutada ka karastatult ja noolutatult lihtsamate tööriistade tootmisel. Materjal vastab terasesordile 1. 1730.

[Download not found]

Uddeholm Unimax

Uddeholm Unimax on hea kombinatsioon sitkest ja kulumiskindlast terasest, mis sobib kasutamiseks paljudes tööriistatööstuse rakendustes nii külm- kui kuumstantsimisel. Teda kasutatakse laialdaselt plastvaluvormide tootmiseks plastitööstusele ja mitmesuguste raskes töörežiimis töötavate tööriistade valmistamiseks.

[Download not found]

Uddeholm Vanadis 4 Extra SuperClean

Uddeholm Vanadis 4 Extra SuperClean on kõrglegeeritud pulbermetallurgia meetodil valmistatud tööriistateras, mis sobib suuremahulisel seeriatootmisel sellistes rakendustes, kus on kõrged nõuded terase adhesioonkulumisele ja mõranemiskindlusele. Uddeholm Vanadis 4 Extra SuperClean on parim tööriistateras suuremahulise seeriatootmise korral, kus põhiprobleemiks on mõranemine.

[Download not found]

Uddeholm Vanadis 23 SuperClean

Uddeholm Vanadis 23 SuperClean on kõrglegeeritud pulbermetallurgia meetodil valmistatud kiirlõiketeras, mida kasutatakse suurseeriatootmisel, kus on eriti kõrged nõuded terase vastupidavusele segakulumisele (abrasiiv/adhesiivkulumine) või kus on tööpinnale tugev plastse deformatsiooni oht. See materjal on ligilähedane terasemargile 1.3344/AISI M3:2/EN HS 6-5-3.

[Download not found]

Uddeholm Vanadis 30 SuperClean

Uddeholm Vanadis 30 on koobaltit sisaldav kõrgvastupidav kiirlõiketeras. Lisatud koobaltil on positiivne mõju terase kuumustugevusele. Materjali kuumustugevus ning vastupidavus plastsele deformatsioonile on võtmeomadusteks kiirlõiketerasest valmistatud lõikeriistade tootmisel. Materjal vastab terasemargile 1. 3207/M3.2+Co/EN HS 10-4-3-10.

[Download not found]

Uddeholm Vanadis 60 SuperClean

UddeholmVanadis 60 on kõrgkvalteetne kõrglegeeritud pulbermetallurgia meetodil valmistatud kiirlõiketeras, mis sisaldab 10,5% koobaltit. Uddeholm Vanadis 60 on väga sobiv materjal lõikeriistade valmistamiseks, kus esitatakse eriti kõrged nõuded materjali kulumiskindlusele ja kuumkõvadusele. Materjal vastab terasemargile 1. 3241.

[Download not found]